خرید ریشه محک
گیاه دارویی شیرین بیان با نام علمی glycyrrhize globra گیاه بومی مناطق مدیترانه است و در اکثر نقاط کشور ایران میروید، شیرین بیان گیاهی چندساله و دارای ساقهای به طول یک متر است که در نواحی معتدل تا ارتفاع 2 متر میرسد. برگهای این گیاه مرکب از تعدادی برگچههای سبز رنگ است. گلهای این گیاه به رنگ بنفش، سفید و زرد است. ریشه شیرین بیان به طور خیلی عمیق در زمین فرو میرود. پوسته ریشه این گیاه قهوهای سیر و سیاه است و مغز ریشه زرد رنگ بوده و طعم آن بسته به انواع مختلف تغییر میکند. در این بخش از مقالات احمدی شیرین بیان به خرید ریشه محک می پردازیم با ما همراه باشید.
محمدامیر راشکی، مسؤول بهرهبرداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان در گفت وگو با ایسنا افزود: مهمترین خاصیت شیرین بیان که جدیداً کشف شده است و در اروپا و آمریکا استفاده میشود، درمان کننده زخم معده و سرطان معده است و برای این منظور شربت شیرین بیان را تهیه کرده و هر روز به مقدار یک قاشق غذا خوری قبل از غذا به مریض بدهید و اگر این عمل را تا 4 ماه تکرار کنید، شخص معالجه خواهد شد.

تداخلات دارویی
نشان داده شده است که ریشه شیرین بیان با چندین دارو تداخل دارد، از جمله (منبع مورد اعتماد):
- داروهای فشار خون
- رقیق کننده های خون
- داروهای کاهش دهنده کلسترول، از جمله استاتین ها
- دیورتیک ها
- داروهای ضد بارداری مبتنی بر استروژن
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)
افرادی که هر یک از این داروها را مصرف می کنند باید از محصولات ریشه شیرین بیان اجتناب کنند، مگر اینکه پزشک آنها دستور دیگری بدهد.
دوز و اشکال ریشه شیرین بیان
به عنوان مکمل، عصاره ریشه شیرین بیان به اشکال مختلفی از جمله کپسول، پودر، تنتور، ژل موضعی و چای وجود دارد. خود ریشه را نیز می توان به صورت تازه یا خشک خریداری کرد.
در حال حاضر هیچ توصیه دوز استانداردی وجود ندارد. با این حال، سازمان جهانی بهداشت (WHO) و کمیته علمی غذای اروپا (SCF) هر دو توصیه می کنند مصرف گلیسیریزین را به بیش از 100 میلی گرم در روز محدود کنید
قابل ذکر است، کسانی که مقادیر زیادی از محصولات شیرین بیان می خورند ممکن است بیش از این مقدار دریافت کنند.
علاوه بر این، از آنجایی که محصولات همیشه میزان گلیسیریزین را نشان نمی دهند، تشخیص مقدار مطمئن آن می تواند دشوار باشد. در نتیجه، مهم است که در مورد دوز ایمن و موثر با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.
ریشه شیرین بیان چگونه استفاده می شود؟
استفاده دارویی از شیرین بیان به مصر باستان برمی گردد، جایی که ریشه آن را به نوشیدنی شیرین برای فراعنه تبدیل می کردند
همچنین در داروهای سنتی چینی، خاورمیانه و یونانی برای تسکین ناراحتی معده، کاهش التهاب و درمان مشکلات تنفسی فوقانی استفاده شده است

مصارف معاصر
امروزه بسیاری از مردم از ریشه شیرین بیان برای درمان بیماری هایی مانند سوزش سر دل، رفلاکس اسید، گرگرفتگی، سرفه و عفونت های باکتریایی و ویروسی استفاده می کنند. این به طور منظم به عنوان یک کپسول یا مکمل مایع در دسترس است .
علاوه بر این، گفته میشود که چای شیرین بیان گلودرد را تسکین میدهد، در حالی که ادعا میشود ژلهای موضعی بیماریهای پوستی مانند آکنه یا اگزما را درمان میکنند
علاوه بر این، شیرین بیان برای طعم دادن به برخی غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شود
با کمال تعجب، بسیاری از آب نبات های شیرین بیان نه با ریشه شیرین بیان بلکه با روغن انیسون – یک اسانس از گیاه انیسون (Pimpinella anisum) که طعمی مشابه دارد، طعم دار می شوند
شیرین بیان یکی از قدیمی ترین و مفید ترین گیاهانی است که مصرف خوراکی و دارویی آن زبانزد است. ریشه این گیاه خواص فوق العاده ای دارد اما از طرفی برای گروه های حساس یا بیماران مختلف ممکن است خطرآفرین باشد. برای در امان ماندن از این تیغ دولبه بهتر است پیش از مصرف با متخصص تغذیه یا پزشک خود مشورت نمایید.
تهیه دم کرده شیرین بیان:
برای درست کردن دم کرده شیرین بیان باید 50 گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید مدت 10 دقیقه دم بکشد.
تهیه جوشانده شیرین بیان:
برای درست کردن جوشانده شیرین بیان باید 50 گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کرده و در 100 گرم آب بریزید و آنقدر بجوشانید که دوسوم آن باقی بماند.
تهیه جوشانده شیرین بیان برای معده درد:
به این منظور 10 گرم از ریشه تمیز شده شیرین بیان و به همان میزان ریشه انار شیرین را با یک لیوان آب سرد به مدت پانزده دقیقه آهسته جوشانده، صاف کرده و ناشتا به مدت 40 روز مصرف کنید.
تهیه جوشانده شیرین بیان برای رفع نفخ، ریفلاکس و ترشی معده:
به این منظور ریشه شیرین بیان را کوبیده و به میزان دو قاشق سوپ خوری به همراه یک قاشق نعناع پودر شده، یک قاشق بابونه، یک قاشق پونه و یک قاشق زیره سبز مخلوط کرده و بعد از هر وعده غذا، یک قاشق مرباخوری از این ترکیب را با یک لیوان آب جوش ده دقیقه دم کرده به جای چای بنوشید.