خواص شیرین بیان برای معده
استفاده از عصاره شیرین بیان در پزشکی سابقه ای طولانی دارد و یافته ها نشان می دهد که عصاره آبی شیرین بیان از بیش از 2000 سال پیش تهیه و در درمان بیمای های مختلف خصوصا بیماری های مربوط به دستگاه گوارش مورد استفاده قرار می گرفته است. کاربردهای سنتی شیرین بیان عمدتاً در درمان زخم معده، خلط آور برای سرفه و برونشیت بوده است. در این بخش از مقالات احمدی شیرین بیان به خواص شیرین بیان برای معده می پردازیم. با ما همراه باشید.
خواص شیرین بیان برای معده
زخم معده و اثنی عشر سالانه هزاران نفر را درگیر می کند و یکی از شایع ترین اختلالات گوارشی است. دلایل مختلفی ممکن است سبب ایجاد زخم معده شود ولی به طور کل هر آنچه که سبب شود سرعت تخریب غشای معده از سرعت ترمیم آن بیشتر شود سبب ایجاد زخم معده می گردد. از جمله دلایلی که سبب زخم معده می شوند می توان به ترشح بیش از حد اسید-پپسین، بازسازی سلولی اندک، ترشح کم موکوس معده و سد مخاطی ضعیف، رشد اپیدرمی و عفونت ناشی از هلیکوباکتر پیلوری اشاره کرد.
شیرین بیان چه خاصیتی برای معده دارد

خواص شیرین بیان برای میکروب معده: طبق تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان، ریشه شیرین بیان یکی از داروهای گیاهی موثر در درمان بیماریهای معده و مبارزه با باکتریهای خطرناک موجود در آن است. یکی از باکتریهای مشکل ساز در معده، باکتری هلیکوباکتر پیلوری است که سبب بروز عفونت در بسیاری از انسانها شده است. بیش از نیمی از مردم دنیا به باکتری هلیکوباکتر پیلوری مبتلا هستند که علت اصلی بروز بیماریهایی مثل زخم معده و ناراحتیهای روده محسوب میشود. طبق گفته دانشمندان، ریشه شیرین بیان باعث از بین رفتن و نابودی این باکتری در معده نخواهد شد، اما از چسبیدن این باکتری به دیواره معده جلوگیری میکند. بدین ترتیب مانع از رشد و اثر گذاری این باکتری بر معده شده و از بروز زخم معده جلوگیری میکند.
خواص شیرین بیان برای معده
عصاره ریشه شیرینبیان اغلب برای تسکین علائم سوءهاضمه مانند رفلاکس اسید معده، ناراحتی معده و سوزش سر دل استفاده میشود. در یک مطالعه ۳۰روزه روی ۵۰ بزرگسال که به سوءهاضمه مبتلا بودند، بهبود قابلتوجهی در این زمینه گزارش شد. اگرچه به مطالعات انسانی بزرگتری برای تایید خواص شیرین بیان برای معده احتیاج است؛ اما این نتایج امیدوارکننده هستند. عصاره ریشه شیرینبیان همچنین ممکن است به درمان زخم معده کمک کند.
نحوه مصرف شیرین بیان برای معده
میزان مصرف شیرین بیان برای کاربردهای درمانی بر اساس محتوای گلیسیریزین آن تعیین می شود. البته در مورد استفاده از آن برای درمان زخم معده استثنا وجود دارد و برای این هدف، عصاره بدون گلیسریزین بهتر است زیرا عوارض جانبی کمتری دارد. در حقیقت، دلیل عوارض شیرین بیان برای معده وجود گلیسریزین در آن است که با حذف آن می توان این عوارض را کاهش داد. برای اکثر اهداف، هدف دستیابی به سطح بالایی از اسید گلیسیرتینیک در خون بدون ایجاد عوارض جانبی است .
بر طبق پیشنهاد COMMISSION E میزان متوسط مصرف روزانه به شرح ذیل میباشد:
5-15 گرم معادل 200-600 میلیگرم گلیسیریزین
0.5-1 گرم برای مشکلات دستگاه فوقانی تنفسی و 3-1.5 گرم برای مشکلات دستگاه گوارشی و زخم معده
بر طبق پیشنهاد این کمیسیون ، مصرف بیشاز 6-4 هفته با مشورت پزشک انجام شود
جوشانده شیرین بیان برای معده

برای بهرهمندی از خواص شیرین بیان برای معده، میتوان از جوشانده آن استقاده کرد. در ادامه طرز تهیه جوشانده شیرین بیان برای معده را آوردهایم.
- جوشانده شیرین بیان برای رفع مشکلات معده به این صورت تهیه میشود: ۵۰ گرم شیرین بیان پوست کنده را آسیاب کنید و در ۱۰۰ گرم آب بریزید. سپس بگذارید به قدری بجوشد تا تنها دو سوم از آن باقی بماند.
- جوشانده شیرین بیان برای رفع درد معده: ۱۰ گرم از ریشه آن را تمیز کرده و به همان میزان ریشه انار شیرین به آن اضافه کنید. سپس آن را با یک لیوان آب سرد به مدت ۱۵ دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید. این جوشانده را صاف کنید و ناشتا مصرف کنید.
- جوشانده شیرین بیان برای درمان رفلاکس معده، ترشی آن و رفع نفخ: ابتدا ریشه شیرین بیان را بکوبید و دو قاشق غذاخوری از آن را همراه با یک قاشق غذاخوری پونه، یک قاشق زیره سبز و یک قاشق نعناع پودری مخلوط کنید. سپس یک قاشق مرباخوری از این ترکیب را با یک لیوان آب به مدت ده دقیقه بجوشانید و در هر وعده غذایی میل کنید.
- جوشانده شیرین بیان برای رفع معده درد و دل درد: ۱۰ گرم شیرین بیان را در ۲۵۰ سیسی آب سرد بریزید و سپس حرارت دهید تا به جوش آید و به مدت ۵ دقیقه بجوشد. به مدت ۱۲ ساعت صبر کرده سپس آن را صاف نموده و میل کنید.