ریشه محک برای سرفه خوبه
با سلام خدمت شما عزیزان وهمراهان همیشگی،با توجه به سوالات متداول شما درباره ریشه محک یا در واقع همان شیرین بیان که اکثر مردم آن را به عنوان شیرین بیان می شناسندوخواص این گیاه بالاخص دراین فصل از سال که پاییز روبه اتمام است ووارد فصل زمستان می شویم بیماری سرماخوردگی وانفولانزا درحال شیوع هست که خیلی از افراد دچار عارضه گلودردوسرفه می شوند برآن شدیم که در این بخش از مقالات احمدی شیرین بیان به ریشه محک برای سرفه خوبه می پردازیم با ما همراه باشید.
نحوه مصرفریشه محک برای سرفه
شیرین بیان دارای خواص ضد التهابی است و با پاک سازی سیستم تنفسی به درمان گلودرد و سرفه کمک می کند.
برای درمان گلو درد و سرفه، بهتر است دمنوش شیرین بیان را یک تکه چوب دارچین و یک بند انگشت زنجبیل تازه تهیه کنید.
چیزهایی که برای تهیه چای ریشه محک نیاز دارید
- ماهی تابه
- ریشه شیرین بیان خشک
- قاشق سوپ خوری
- صافی
- قوری
- فنجان چای
نکات
- در اکثر فروشگاههای مواد غذایی بهداشتی میتوانید به دنبال ریشه شیرین بیان خشک بگردید.
- از پزشک خود بپرسید که مناسبترین شکل ریشه شیرین بیان برای شما و سابقه سلامتی شما چیست.
تهیه چای ریشه محک برای سرفه
- بازده: ۴ فنجان چای
- زمان آماده سازی: ۲ دقیقه
- زمان پخت: ۱۰ دقیقه
- زمان کل: ۱۲ دقیقه
چای ریشه محک میتواند از بسیاری جهات به طور طبیعی از سلامت ما حمایت کند، یکی از راهها درمان سرفه است.

فارماکوکینتیک ریشه محک
ریشه (ریزوم) شیرین بیان دارای گلیسیریزین می باشد که 50 برابر بیشتر از ساکاروز است.عصاره های تجاری آن شامل گلیسیریزین در نمک آمونیوم و عصاره الکلی شیرین بیان می باشد که شامل چهار ترکیب فعال گلیسمی کومارین گلیسیرین و هیدروگلی اسپرین C و دهیدروگل اسپرین D است .سایر ترکیبات این گیاه،فلاونوئید شامل ایزوفلاون،لیکوی ریتین (Liquiritin)،ایزولیکوی ریتینو (Iso Liquiritin)،فورونونتین (Formononetin)،پلی ساکاریدها، استرول ها،کومارین ها،آسپاراژین (Asparagin)،اسیدهای آمینه،صمغ،نشاسته،اسانس های روغنی و ساپونین ها می باشد.عمده ترین ساپونین آن (تری ترپن 5 حلقه ای) اسید گلیسریزیک به فرمول C42H62O16 می باشد،که از دو واحد اسیدگلوکورونیک و یک مولکول اسید گلیسرتنیک تشکیل شده است.
کاربرد دارويی:
اسید گلیسيریزیک و گلیسیریزین و ساير مواد موجود در عصاره مايع شيرين بيان جهت درمان تصلّب شرايين، زخمهای گوارشی، زخم و التهاب معده و روده، سرطان معده، سوء هاضمه، زخم و التهاب دهان، خستگی مزمن، ايدز، سل ريوی، آسم، گلو درد، آفتاب سوختگی، ترک خوردگی لب، بيماری آديسون همچنين جهت افزايش باروری زنان و درمان علايم يائسگی، تقويت غده آدرنال، تقويت حافظه، کاهش استرس و افسردگی، کاهش سطح کلسترول خون و درمان چاقی، نرم کردن مخاط سينه و … مفید می باشد همچنين اين محصول ارزشمند به عنوان ضد سرفه مورد استفاده قرار می گيرد.
اين محصول جهت خلط آوری موثر بوده همچنين ادرار آور و مليّن است.
عصاره مايع شيرين بيان ضدویروس موضعی برای زخم و التهاب زونا، چشم، دهان، لثه ها و دستگاه تناسلی بوده و در درمان عفونت های ويروسی و باکتريايی موثر می باشد.
در طب سنتی از این محصول برای درمان اسپاسم عضلات و تورم، برونشیت، روماتیسم و ورم مفاصل و … استفاده می گردد.
عصاره مايع شيرين بيان برای تقويت سيستم ايمنی بدن و پيشگيری از سرطان، سم زدايی و تقويت کبد، قلب و عروق همچنين جهت تقويت صدا مورد مصرف قرار می گيرد.
فرم ديگر مصرف دارويی اين عصاره در داروسازی، مخفی نمودن طعم ناپسند بعضی از داروها نظير سولفات کينين، آلوئی، کاسيا و … می باشد همچنين اين محصول ارزشمند به مسهل های قوی نيز که مصرف آنها معمولا ناراحتی شديد به وجود می آورد اضافه می شود زيرا مصرف اين ماده باعث کم شدن انقباضات روده می گردد.
اين ماده عوارض جانبی برخی از داروها را کاهش داده و اثرات فارماکولوژیک را افزايش می دهد.
کاربرد بهداشتی:
ترکیبات موجود در عصاره مايع شيرين بيان خاصیت ضد میکروبی دارد و به عنوان ماسک ضد لک و روشن کننده پوست ميتوان از آن استفاده نمود به همين دليل در انواع کرم ها نيز کاربرد دارد همچنين برای جلوگيری از پوسیدگی دندان مفيد می باشد بنابراین میتوان از اين محصول به عنوان ماده ضد پوسیدگی در محلولهای شستشوی دهان و خمیر دندانها استفاده نمود.
عصاره مايع شيرين بيان در ساير محصولات بهداشتی مانند لوسیون، تونیک مو، رنگ مو، عطر و … نيز کاربرد دارد.
کاربرد غذايی:
کاربرد ديگر این ماده شیرین کردن فرآورده های غذایی می باشد زيرا پنجاه برابر از قند (Sucrose) شیرین تر بوده و در انواع گستردهای از تنقلات و مواد غذايی مانند آب نبات، ژله، پاستيل، کيک، شکلات، کاکائو، نان، نان شيرينی، سس ها، بستنی، شربت، نوشابه، دمنوش، آدامس، ماءالشعير، نوشيدنی های تخميری، کنسرو، قارچ همچنين آنتی اکسيدان ها و … یافت میشود.

محمدامیر راشکی، مسؤول بهرهبرداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان در گفت وگو با ایسنا افزود: مهمترین خاصیت شیرین بیان که جدیداً کشف شده است و در اروپا و آمریکا استفاده میشود، درمان کننده زخم معده و سرطان معده است و برای این منظور شربت شیرین بیان را تهیه کرده و هر روز به مقدار یک قاشق غذا خوری قبل از غذا به مریض بدهید و اگر این عمل را تا 4 ماه تکرار کنید، شخص معالجه خواهد شد.
وی در این رابطه گفت: شیرین بیان را به صورت قطعات کوچک به قطر 5/0 سانتی متر و طول 5/1 سانتی متر به فروش میرسد.
او ادامه داد: این گیاه برای تقویت عمومی بدن مفید است و خوردن آن از پیری زودرس جلوگیری میکند و برای نرم کردن سینه موثر است.
وی گفت: زخمها و تاولهای پوست را با چای شیرین بیان شستوشو دهید تا زود خوب شود.
راشکی بیان کرد: گیاه شیرین بیان ملین است و معمولاً آن را با گیاهان دیگر مخلوط میکنند که انقباضات را کم می کند.
در ادامه گفت: برای برطرف کردن زخم و التهاب دهان ریشه شیرین بیان را باید مکید تا برطرف شود.
و افزود: این گیاه ورم معده را برطرف میکند تنگی نفس را تسکین میدهد و برای درمان سوء هاضمه و از بین بردن نفخ شکم مفید است.
تاکید کرد: این گیاه چشم را تقویت کرده و رفع سردرد می کند و برای این منظور 2 گرم ریشه شیرین بیان را پودر کرده و با یک گرم شکر و یک گرمرازیانه مخلوط کنید سپس آن را در آب خیس کرده و هر روز بخورید.
ادامه داد: اگر شیرین بیان را قبل از غذا مصرف کنید برای لاغری موثر است.
وی گفت: برای درمان موخوره چای شیرین بیان را به سر بمالید و برای رفع بوی بد زیر بغل و پا از برگ های شیرین بیان پماد درست کرده در این قسمتها بگذارید.
افزود: برای درست کردن شیرین بیان باید مقدار 50 گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کرده و دریک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید مدت 10 دقیقه دم بکشد و برای درست کردن جوشانده شیرین بیان باید مقدار 50 گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست آسیاب کرده و در 100 گرم آب ریخته و آنقدر بجوشانید که دوسوم آن باقی بماند.
او اظهار کرد: برای ساخت شربت شیرین بیان باید ریشه بدون پوست این گیاه را آسیاب کرده و با آب مخلوط کرده و آنقدر بجوشانید تا غلیظ شود.
ضمن اشاره به این که نمی توان تکه های شیرین بیان را مانند آب نبات در دهان گذاشت و مکید، اظهار کرد: استفاده زیاد از شیرین بیان برای طحال مضر است و اگر می خواهید از شیرین بیان برای برطرف کردن بیماری و برای مدت طولانی استفاده کنید بهتر است آنرا با کتیرا بخورید.
کلام آخر:
خب به پایان پست رسیدیم امیدوارم که اون اطلاعاتی که مورد نیازشما عزیزان بوده را برداشت کرده باشین عارضه گلودردوسرفه همان طور که در بخش ابتدایی توضیح دادم در این فصل از سال شیوع آن بسیار است که شیرین بیان یا همان ریشه محک کمک بزرگی به درمان این عارضه میکند.
آدرس:
استان فارس شهر شیراز بلوار خلیج فارس جنب پلیس راه پل فسا
yaserahmadi9551@gmail.com