ریشه محک برای گلودرد

ریشه محک برای گلودرد

شیرین‌ بیان یا مهک، گیاهی خودرو از تیره باقلاییان است که دارای برگ‌ های مرکب بوده، گل هایی به رنگ آبی، ارغوانی و زرد دارد، میوه‌ ی آن شامل ۵ تا ۶ دانه قهوه ای رنگ است و ریشه و ساقه زیر زمینی آن که به رنگ قهوه ای یا سیاه می باشد، مصرف دارویی دارد. در این بخش از مقالات احمدی شیرین بیان به ریشه محک برای گلودرد بپردازیم. با ما همراه باشید.

گلو درد چیست؟

وقتی گلو دچار التهاب می‌شود، متورم شده و درد می‌گیرد. سرماخوردگی و ورود باکتری‌ها و ویروس‌های عفونی و حتی آلودگی هوا باعث گلو درد می‌شود. گاهی هم خوردن بعضی از غذاها یا کمبود آب بدن، یا حتی حساسیت دردهایی را در گلو ایجاد می‌کند که مانع غذا خوردن، نوشیدن و حتی صحبت کردن می‌شود.

در چنین مواقعی معمولا فرد سراغ داروهای شیمیایی می‌رود. ولی با چند چای گیاهی، گلو درد به راحتی درمان شده و نیازی به استفاده از دارو و قرص شیمیایی نخواهد بود.

توصیه‌های کلی برای بهبود گلودرد

۱- سعی کنید هنگام مصرف مایعات و سوپ، دمای آن خیلی داغ یا خیلی سرد نباشد. زیرا غذای خیلی داغ یا سرد، به مخاط گلو آسیب می‌زند و درد را تشدید می‌کند. غذای گرم مناسب‌ترین گزینه است.

۲- دستگاه بخور را در خانه روشن کنید. یا یک ظرف بزرگ آب روی گاز بگذارید تا آب آن بخار شود. چند قطره روغن اکالیپتوس در آن بریزید و بخار آن را استشمام کنید.

۳- تا حد امکان استراحت کنید و مایعات بنوشید. دمنوش‌های گیاهی، آب پرتقال، آب و نوشیدنی‌های غیرکافئین‌دار بهترین گزینه‌ها هستند.

جوشانده مخلوط شیرین بیان و سایر گیاهان

با مصرف جوشانده شیرین بیان، گلودرد شما تسکین می‌یابد. مواد ضدویروسی و ضدالتهابی موجود در ریشه شیرین بیان تورم و التهاب موجود در گلو را التیام می‌بخشند و غشای گلو را تسکین می‌دهند. دستوری که در زیر می‌آید متشکل از مواد موثر و مفید برای گلودرد است و طعم خوبی هم دارد. ریشه محک برای گلودرد

مواد لازم:

ریشه شیرین بیان خشک شده و خرد شده: یک فنجان

چوب دارچین تکه شده: نصف فنجان

میخک کامل: ۲ قاشق غذاخوری

گل‌های بابونه: نصف فنجان

دستورالعمل:

گیاهان ذکر شده را در یک ظرف به خوبی با هم مخلوط کنید. این مخلوط را در یک ظرف شیشه‌ای به دور از گرما و نور نگهداری کنید. ۳ قاشق غذاخوری از این مخلوط را در دو و نیم فنجان آب بریزید. بگذارید تا به جوش آید سپس حرارت را کم کنید تا ۱۰ دقیقه بجوشد. مواد را از صافی عبور دهید، سپس بنوشید.

جوشانده ریشه شیرین بیان یکی از قدیمی ترین دمنوش های انسان در سراسر دنیاست. از گذشته های دور در غرب آسیا و شرق اروپا از ریشه شیرین بیان برای مصارف خوراکی و دارویی استفاده شده است. مصارف پزشکی این گیاه از زمان های قدیم در مصر، بعنوان شیرین کننده نوشیدنی های فرعون و همچنین در ایران، چین و یونان برای ناراحتی های معده، مشکلات تنفسی و کاهش التهاب رایج بوده است.

ماده موثره ریشه شیرین بیان «گلیسرایزین» نام دارد که باعث ایجاد طعم شیرین و البته خواص مختلف این گیاه می شود. از دیدگاه علمی برای ریشه شیرین بیان فواید و مضرات احتمالی بیان شده که در ادامه به آن ها می پردازیم.

خرید ریشه محک
خرید ریشه محک

فواید ریشه شیرین بیان

۱-۱. کاهش ریفلاکس و سوء هاضمه

بر اساس مطالعات عصاره ریشه شیرین بیان باعث کاهش ریفلاکس، سوزش سردل و ناراحتی های معده می شود. البته این نتایج بر اساس مکمل حاوی عصاره شیرین بیان (نه جوشانده) گزارش شده است.

۱-۲. کمک به درمان زخم پپتیک

زخم پپتیک ممکن است هر نقطه از انتهای مری تا ابتدای روده باریک را درگیر کرده و علائم دردناکی برای بیمار ایجاد کند. پژوهشگران مشاهده کردند مصرف ریشه شیرین بیان در این بیماران در کاهش علائم بسیار سودمند است و در مواردی مکمل ریشه شیرین بیان از داروی امپرازول نیز بهتر اثر می کند!

۱-۳. ضد سرطان

با توجه به خواص ضد التهابی این گیاه، مطالعات زیادی در زمینه سرطان انجام شده است که نتایج اولیه حاکی از پیشگیری ریشه شیرین بیان از رشد بی رویه سلول های پوست، سینه و پروستات است. در نتیجه ممکن است از بروز این سرطان ها پیشگیری نماید. از طرفی یکی از مهم ترین عوارض شیمی درمانی ایجاد زخم در دهان می باشد. مطالعات نشان می دهند ریشه شیرین بیان برای بهبود و التیام این زخم ها بسیار مفید است.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا