شیرین بیان برای چی خوبه
شیرین بیان منبع خوبی از ویتامین B1، B2، B3، B5 و ویتامین Eاست. شیرین بیان حاوی مواد معدنی مانند فسفر، کلسیم، کولین، منیزیم، آهن، پتاسیم، سلنیوم، سیلیکون و روی است. شیرین بیان مخزنی از مواد مغذی گیاهی شامل بتاکاروتن، گلیسیریزین، گلابریدین، ازوئگوئتیدین، تیمول، فنول، اسید فرولیک و کورستین است. در این بخش از مقالات احمدی شیرین بیان به شیرین بیان برای چی خوبه می پردازیم. با ما همراه باشید.
خواص درمانی
از خواص درمانی فوقالعاده شیرین بیان میتوان به درمان آفت یا زخمهای دهانی، درمان اختلالات معده، حفاظت از کبد، کاهش استرس، درمان روماتیسم مفصل، برطرف کردن علائم یائسگی و سندروم پیش از قاعدگی، پیشگیری از سرطان، درمان بیماری سل، درمان عفونتها، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان اختلالات تنفسی، کاهش ابتلا به آترواسکلروز، کمک به لاغری، کمک به سم زدایی بدن، افزایش باروری زنان، درمان زخم معده، درمان هپاتیت، مراقبت از پوست و مو، افزایش سلامت قلب و عروق و… اشاره کرد.
ریشه شیرین بیان دارای خواص دارویی برای درمان بیماری های معده و روده است. همچنین فواید فراوانی نیز برای پوست صورت و موی سر دارد. در اینجا برخی از خواص ریشه شیرین بیان را مطرح میکنیم

خواص و کاربردهای شیرین بیان برای سلامتی و زیبایی
شیرین بیان حاوی مقدار زیادی فلاونوئید و مواد مغذی ضروری است. همچنین، این داروی گیاهی حاوی مقدار مناسبی ویتامین B1 (تیامین)، ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک)، و ویتامین E (توکوفرول) است. به علاوه، شیرین بیان حاوی مواد معدنی ضروری از قبیل کلسیم، کولین، فسفر، آهن، پتاسیم، سلنیوم، منیزیوم، روی (زینک)، سیلیکون، و همچنین مواد شیمیایی گیاهی نظیر بتا کاروتن، گلابریدین، ازوئگوئتیدین، گلیسیرریزین، تیمول، فنول، کوئرستین، و اسید فرولیک است.
قرنها است در طب چینی از خواص ضد التهابی شیرین بیان برای درمان موثر سرفه و سرماخوردگی، مشکلات باروری در بانوان، و مشکلات معده و روده استفاده میشود. طبق نتایج مطالعهای که در ژوئن ۲۰۰۳ در هفته نامهی لنست منتشر شد، شیرین بیان میتواند از رشد ویروس سارس پیشگیری کند.
خواص زیبایی شیرین بیان – رفع کک و مک
نصف یک قاشق چای خوری عصارهی شیرین بیان را با ۴ قاشق چای خوری روغن جوجوبا ترکیب کنید و سپس، آن را در یک بطری تمیز نگهداری کنید. برای رفع کک و مک صورت، با استفاده از یک تکه پنبه، این ترکیب را روی نواحی مورد نظر پوست بمالید. ۳۰ دقیقه صبر کنید و سپس، پوستتان را با آب بشویید. این کار را هر روز تکرار کنید.
عصارهی مایع
عصارهی شیرین بیان معمولترین شکل شیرین بیان است که از آن به عنوان شیرینکننده در انواع آبنباتها و نوشیدنیها استفاده میشود. میزان مصرف عصارهی شیرین بیان در هر فرد نباید بیش از ۳۰ میلیگرم/ میلیلیتر از «اسید گلیسیریزیک» باشد. مصرف بیش از این مقدار موجب بروز عوارض جانبی ناخواستهای میشود.
پودر
پودر شیرین بیان در فروشگاههای موادغذایی بهداشتی و خردهفروشیهای آنلاین عرضه میشود. با ترکیب پودر شیرین بیان با ژل (به عنوان پایه) میتوان پمادی موضعی ساخت که پوست را تمیز میکند.
پودر شیرین بیان بهویژه در درمان اگزما و آکنه مفید است. میتوانید پودر شیرین بیان را داخل کپسولهای گیاهی بریزید و این کپسولها را بهصورت خوراکی مصرف کنید.
به گفتهی سازمان بهداشت جهانی (WHO) میزان توصیهشدهی مصرف ریشهی شیرین بیان کمتر از ۷۵ میلیگرم در روز است.
درمان آفت یا زخمهای دهانی
زخمهای آفتی مکرر و دردناک که به زخمهای دهانی معروفاند، نیز با شیرین بیان بهبود مییابد. زخمهای دهانی یا آفتها زخمهای غیرمسری کوچکی هستند که در بافت داخل دهان و روی لثهها ایجاد میشوند. مطالعات نشان داده است که درمان آفت با عصارهی شیرین بیان منجر به بهبود قابل توجهی در درد و التهاب در افراد شده است. مواد مفید موجود در شیرین بیان به تسریع بهبود این زخمها کمک میکند و در تحریک مکانیسم دفاعی بدن مؤثر هستند.
ماسک شیرین بیان
ماسک شیرین بیان با داشتن مواد مغذی خود میتواند به خوبی پوست را تغذیه کند و باعث سلامت پوست شود. ماسک شیرین بیان سبب درخشندگی و زیبایی پوست میشود. شیرین بیان خاصیت ضد التهابی دارد و از این طریق تیرگی یا سرخ شدن پوست که حاصل از التهاب است را بهبود میبخشد. ماسک شیرین بیان حاوی مادهای مغذی به نام فلاونوئید است که به رفع لکهای پوست کمک میکند. ویژگی ساختاری فلاونوئید باعث پراکنده شدن ملانین در سطح پوست میشود. گسترده شدن ملانین در سطح پوست سبب روشن شدن پوست شده و لکهای پوست را از بین میبرد. عصاره شیرین بیان در ترکیبات زیبایی به عنوان شفاف کننده پوست به کار میرود و میتوان از عصاره شیرین بیان در ترکیبات کرمهای آرایشی صورت نیز استفاده کرد. ماسک شیرین بیان برای انواع پوستهای چرب و خشک مناسب است